H MΕΡΙΛ ΣΤΡΙΠ ΘΑ ΥΠΟΔΥΘΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΑΣ!


H λατρεμένη Οσκαρική ηθοποιός Μέριλ Στριπ έχει αποδείξει ότι έχει το δαιμόνιο, αριστοτεχνικό ταλέντο να εξαφανίζεται κάτω από το δέρμα των φιλμικών της ηρωίδων και μία μαγική ικανότητα να τους μοιάζει - ειδικά όταν πρόκειται για αληθινά πρόσωπα.


 Από τη «Σιδηρά Κυρία» Μάργκαρετ Θάτσερ, μέχρι τη διάσημη μαγείρισσα Τζούλια Τσάιλντ και την καρικατούρα της διαβόητης αρχισυντάκτριας της Vogue, Αν Γουίντουρ, η Στριπ είναι μοναδική στο να αναβιώνει στη μεγάλη οθόνη υπαρκτές γυναίκες. Πόσο όμως θα μπορέσει να τα καταφέρει όταν κάποια είναι πλέον ένα πρόσωπο μυθικό;



Οι τελευταίες ειδήσεις θέλουν την 64χρονη Μέριλ Στριπ να ζεσταίνει τις φωνητικές της χορδές και να αποδέχεται την πρόκληση του «Master Class», τη μεταφορά στην οθόνη του βραβευμένου με Tony θεατρικού έργου του Τέρενς ΜακΝάλι, που αναφέρεται στα τελευταία χρόνια της σπουδαίας ντίβας της όπερας, Μαρία Κάλλας.
Κι εδώ δεν μιλάμε για «Mama Mia!» φωνητικές ή υποκριτικές ικανότητες. Αλλά για κάτι πολύ ειδικό, εξαιρετικά απαιτητικό και τολμηρό.
Η ταινία θα γυριστεί σε παραγωγή του ΗΒΟ (το οποίο πρόσφατα υπέγραψε το «Behind the Candelabra» και χάρισε στον Μάικλ Ντάγκλας το ρόλο της ζωής του και τη Χρυσή Σφαίρα) και σε σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς.


Η υπόθεση του θεατρικού έργου εξετάζει την περίοδο που η Κάλλας έδωσε ένα διάσμο master class (εξ ου κι ο τίτλος) στη νεοϋορκέζικη σχολή τέχνης του Juilliard, το 1971. Οσο διαρκεί το μάθημα, η βασανισμένη στην προσωπική της ζωή Κάλλας θυμάται και ξαναζεί περιστατικά που τη σημάδεψαν, με κορύφωση το χωρισμό της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος την παράτησε για να παντρευτεί την Τζάκι Κένεντι.








Τα γυρίσματα φημολογείται ότι θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2015, καθώς η Στριπ αυτή την εποχή γυρίζει το, επίσης μουσικό, «Ricky and the Flash» σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι και σενάριο Ντιάμπλο Κόντι. (Σε αυτή την ταινία η Στριπ δεν τραγουδά μόνο, αλλά παίζει και κιθάρα - γι' αυτό κατέφυγε σε μαθήματα από τον φίλο της Νιλ Γιανγκ!) Να θυμίσουμε ότι η Μέριλ Στριπ είναι πιστή συνεργάτης και φίλη του Μάικ Νίκολς: από τα «Η Εξαφάνιση της Κάρεν Σίλκγουντ», «Heartburn» και «Postcards From the Edge» («Φλερτάροντας τη Ζωή»), μέχρι το πολυβραβευμένο (και πάλι για το ΗΒΟ) «Angels in America», σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια μοιάζουν να έχουν ιδιαίτερη χημεία κι έχουν αποδειχτεί ένα επιτυχημένο καλλιτεχνικό δίδυμο.
flix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube