http://happycity-blog.blogspot.gr/2014/12/blog-post_12.html

Τις τελευταίες ημέρες, μετά την βράβευση του Σ.Ρουβά στα ''Κάρολος Κουν'', έχουν ακουστεί τόοοσες πολλές απόψεις και έχω την εντύπωση ότι το θέμα έχει μπερδευτεί.
Φταίει η επιτροπή που του εδωσε το βραβειο; Έχει ή οχι ταλεντο στην υποκριτικη; Γιατί μίλησε έτσι η Διαβάτη; Γιατί δεν τον γνωρίζει; Γιατί η Σαρλίζ Θερόν να πάρει Όσκαρ και να μην πάρει ο Ρουβάς βραβείο Κ.Κουν;
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η πειθαρχία και η εργατικότητα του, με την βράβευση του και μάλιστα για την παρθενική σου εμφάνιση στο θέατρο και στην τραγωδία.
Είναι γνωστό το πόσο επαγγελματίας είναι ο Ρουβάς όμως αυτό δεν νομίζω πως αρκεί για ένα θεατρικό βραβείο Κάρολος Κουν.

Ο Σάκης είπε πως θέλει να δοκιμαστεί στο θέατρο και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του, κάτι που δεν μπορεί κάνεις ότι είναι λάθος, όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που αναρωτήθηκαν για το πως πήρε το ρόλο του στις ''Βάκχες'' γιατί δεν τον κέρδισε με το μεγάλο ταλέντο του, ούτε πέρασε από οντισιόν όπως θα έκαναν όλοι στο ξεκίνημα τους, εκτός και αν ξετρέλανε τον Δ.Λιγνάδη με την ερμηνεία του στο ''Alter Ego''...
Δεν είναι κακό αν τον  ''χρησιμοποίησε'' ο σκηνοθέτης για να προσελκύσει περισσότερο κοινό και μπράβο του που δεν τα πήγε τόσο χάλια για πρώτη φορά, όχι όμως ότι ήταν και άξιος θεατρικού βραβείου.
Η Χρυσούλα Διαβάτη από την άλλη καλά κάνει και υπερασπίζεται τα πιστεύω της, ίσως όμως να το παράκανε μιλώντας σε τόσες πολλές εκπομπές και με θλίβει πως ελάχιστοι είναι αυτοί που συμφώνησαν μαζί της.
Η αγαπημένη ηθοποιός δεν σχολίασε το ταλέντο του στα σόους και την μουσική σκηνή γιατί πολλοί έσπευσαν να της απαντήσουν λες τον αμφισβήτησε ως τραγουδιστή.
Ο τραγουδιστής & τραγωδός έχει τους υπερασπιστές του, οι οποίοι μιλούν για την εργατικότητα του, την απίστευτη πειθαρχία του, τις σπουδές του στο Λος Άντζελες, το δικαίωμα του να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του,την αδικία της Χρυσούλας Διαβάτη απένταντι του (λες και δεν έχει το δικαίωμα να έχει την γνώμη της), την Σαρλιζ Θέρον που πήρε Όσκαρ αν και παλιά ήταν μοντέλο.
Όσο για την σύγκριση του Σάκηηηη με την Σ.Θερόν, θέλω να ξεχωρίσω δυο πράγματα:α) η Θερόν έπαιξε στην πρώτη της ΤΑΙΝΙΑ το 1995 για να φτάσει να πάρει Όσκαρ το 2003, β) οταν βλέπεις την φυσικότητα στο παίξιμο της Σαρλίζ και το ταλεντο της δεν την συγκρίνεις με τον Ρουβά που παίζει δεν παίζει φυσικό ταλέντο δεν τον λες γιατί είναι και νωρίς να τον αποκαλούν και ηθοποιό.
Επεσαν όλοι σχεδόν πάνω στην Διαβάτη γιατί βγήκε και μίλησε για κάτι που όλοι σχολίαζαν από τοτε που αποφάσισε  ο Σάκης ότι θέλει να γίνει και ηθοποιός, θεωρώντας ότι έχει το ταλέντο να το κάνει.

Δεν απαγόρευσε κανείς στον Σάκη Ρουβά να παίζει στο θέατρο και στον κινηματογράφο, όμως αν το έκανε λιγάκι πιο ''ησυχα'' και ταπεινά θα ήταν καλύτερα γι αυτόν και ίσως να κέρδιζε το στοίχημα αν έπαιζε σε μικρά θέατρα και ''κέρδιζε'' ρόλους με το σπαθί του ( και το ταλέντο του).
Θα μπορούσε να παίξει σε μιούζικαλ συνδυάζοντας υποκριτική και τραγούδι, θέλησαν να τον ρίξουν στα άγνωστα νερά της αρχαίας τραγωδίας.
Όσο έκανε τις δύο ταινίες, τις μεταγλωττίσεις του και την τραγωδία δεν έγινε τόσο μεγάλο θέμα, παρά μόνο όσο έπρεπε για την προώθηση του έργου.

Δεν ξέρω αν σκέφτομαι ακραία, αλλά δεν μπορώ να μην συσχετίσω το ότι η κουμπάρα του Μ.Βαρδινογιάννη -η οποία τον έχει υπό την προστασία της- είναι και πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκαν τα βραβεία Κάρολος Κουν.
Ο Ρούβας έχει δικαίωμα στο όνειρο (όσο μελό και να ακούγεται), όμως με το ζόρι και επειδή το θέλεις, ταλαντούχος ηθοποιός δεν γίνεσαι και το αν θα έχει συνέχεια η θεατρική του πορεία θα το δείξει ο χρόνος και στο κοινό.
Το για ποιους λόγους βραβεύτηκε είναι θέμα της επιτροπής...
Η Χ.Διαβάτη είναι πενήντα χρόνια στον χώρο του θεάτρου, έχει κριθεί από το κοινό και ΦΥΣΙΚΑ θα πρέπει να έχει την γνώμη της και να την εκφράζει δημόσια.
Στην τελική δεν είναι το θέμα τι είπε η Χ.Διαβάτη αλλά ότι μια επιτροπή βράβευσε τον Ρουβα για τον ρόλο του σε ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ....
Αν όπως είχε πει ο Λαζόπουλος, το τρένο έπαιζε καλύτερα από την Ντενίση στην Αννα Καρένινα, τότε οι κοιλιακοί έπαιζαν καλύτερα από τον Ρουβά...
υπό την αιγίδα της UNESCO

1 σχόλιο:

  1. Πέστα χρυσόστομε !!! Επιτέλους και μια άποψη που έβαλε τα πράγματα στην θέση τους !!!
    Να ''προσπαθεί'' όσο θέλει ο κύριος ... αλλά βραβείο με την πρώτη και μάλιστα αρχαίας τραγωδίας; ΝΤΡΟΠΗ!!!
    Όσο για τα μιούζικαλ, όπου θα ήταν και πιο αναμενόμενο, δεν τολμά γιατί άραγε ;
    Η απάντηση σε όλα είναι μία και μοναδική για μένα και για πολλούς άλλους: Ας είναι καλά τα κολλητιλίκια του και τα κοννέ του με τα πρόσωπα που του ανοίγουν όλες τις πόρτες, τον λιβανίζουν από το πρωϊ έως το βράδυ αφού ελέγχουν τα ΜΜΕ και του δωρίζουν έως και βραβεία . Μόνο ταλέντο δεν μπορούν να του δωρίσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Facebook Twitter YouTube