Η MARIAH CAREY ΕΓΙΝΕ 47! ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ & ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ




Μαράια Κάρεϊ έχει κυκλοφορήσει 14 άλμπουμς με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 180 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως ενώ μια από τις τραγουδίστριες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής! Σύμφωνα με το Guinness World Records την αποκαλούν ως υπέρτατο αηδόνι και είναι δημοφιλής για την έκταση στο βάθος της φωνής της, η οποία φθάνει τις 5 οκτάβες και χαρακτηρίζεται ως μέση υψίφωνος με μελισματικό στυλ και την ιδιαίτερη ικανότητα της να σφυρίζει ηχητικά.
Το 2012 η βρέθηκε 2η στη λίστα του VH1 με τις 100 Καλύτερες Γυναίκες στη Μουσική. Εκτός από τις εμπορικές της επιτυχίες, έχει κερδίσει 5 Βραβεία Γκράμμυ, 17 World Music Awards, 11 American Music Awards και 31 Billboard Music Awards
Τραγουδίστρια, παραγωγός, στιχουργός και (μέτρια) ηθοποιός, γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1970 στη Νέα Υόρκη από πατέρα mestizo (μαύρο & Αμερικάνο από τη Βενεζουέλα) και Ιρλανδή μητέρα. Ο παππούς της, Roberto Nuñez, άλλαξε το επίθετό του σε Carey για να αφομοιωθεί καλύτερα στις ΗΠΑ, ερχόμενος από τη Βενεζουέλα. Η Carey πήρε το όνομά της από το τραγούδι “They Call the Wind Mariah”. Οι γονείς της χώρισαν όταν αυτή ήταν 3 χρόνων.





Όσο ζούσε στο  Huntington, γείτονες της ρατσιστές φέρεται ότι δηλητηρίασαν το σκυλί της οικογένειας κι ότι έβαλαν φωτιά στο οικογενειακό τους αυτοκίνητο.Μετά το διαζύγιο των γονιών της, είχε μικρή επαφή με τον πατέρα της, ενώ η μητέρα της έκανε διάφορες δουλειές για να βοηθήσει την οικογένειά της. Η Mariah περνούσε τον περισσότερο χρόνο μόνη της στο σπίτι, και στράφηκε στη μουσική για να απασχολήσει τον εαυτό της. Ξεκίνησε να τραγουδά στα 3 της, όταν η μαμά της άρχισε να την μαθαίνει, αφού είχε ακούσει τη μικρή Mariah να την μιμείται όταν αυτή εξασκούταν στην όπερα το Βέρντι,  Rigoletto στα Ιταλικά.
Η Carey αποφοίτησε από το Harborfields High School το 1987. Απουσίαζε συχνά επειδή εργαζόταν σαν demo τραγουδίστρια για τοπικά στούντιο ηχογράφησης.




 Οι συμμαθητές της, τής έδωσαν το παρατσούκλι “Mirage”(θαύμα). Μετά τη μετακόμισή της στη Νέα Υόρκη, δούλευε σε δουλειές ημιαπασχόλησης γα να πληρώσει το νοίκι. Τελικά,  κατάφερε να γίνει  backup τραγουδίστρια για την Πορτορικανή  freestyle τραγουδίστρια Brenda K. Starr.
 Το 1988, η Carey συνάντησε τον διευθυντή της Columbia Records Tommy Mottola σε ένα πάρτυ, όπου η Starr του έδωσε μια κασέτα demo της Mariah.  Ο Mottola άκουσε την κασέτα όταν έφυγε από το πάρτυ και εντυπωσιάστηκε. Επέστρεψε για να βρει την Carey, αλλά αυτή είχε φύγει.  Έτσι ξεκίνησε μια ιστορία, που μοιάζει με το παραμύθι της Σταχτοπούτας.
Η Carey και ο Tommy Mottola έκαναν σχέση κατά τη διάρκεια  της δημιουργίας του πρώτου της album, παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 1993 και χώρισαν επίσημα το 1997.









Με τον κωμικό ηθοποιό και rapper Nick Cannon, γνωρίστηκαν όταν γυριζόταν το βίντεο κλιπ της για το “Bye Bye”, σ’ ένα ιδιωτικό νησί στις ακτές της  Antigua.  
Η Μαράια Κάρεϊ  παντρεύτηκε το 2008 με  τον  ηθοποιό & παρουσιαστή Nick Cannon και απέκτησαν δίδυμα, την Μονρό (Monroe) και τον Μορόκαν (Moroccan). Τον Αύγουστο του 2014 χώρισαν γιατί όπως έγινε γνωστό ο Cannon την απάτησε.






Στις 21 Ιανουαρίου 2016, η Carey και ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος James Packer αρραβωνιάστηκαν, όμως τον Οκτώβριο του 2016 ανακοινώθηκε ο χωρισμός τους λίγος μήνες πριν το γάμο.































 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube