Η KYLIE MINOGUE ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ KYLIE JENNER




πιο διάσημη Kylie στον κόσμο για πάνω από 30 χρόνια, δεν ήταν διατεθειμένη να εγκαταλείψει τον τίτλο της ως μια από τις διασημότητες που είναι γνωστή με το μικρό της όνομα. Έδωσε την μάχη της και τα κατάφερε!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Η 19χρονη ριάλιτι τηλεπερσόνα Kylie Jenner (μικρότερη από τις αδελφές Καρντάσιαν-Τζένερ, κόρη της Kris & της Caitlyn -πρώην Bruce- Jenner) που έχει εκατομμύρια ακολούθους σ' όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει χαρίσει το όνομά της σε προϊόντα ομορφιάς και συλλογές ρούχων, έκανε αίτηση τον Αύγουστο του 2015 ώστε το μικρό της όνομα με κεφαλαία (KYLIE) να αναδειχθεί σε σήμα κατατεθέν από την επιτροπή σημάτων, ώστε να το χρησιμοποιεί στις διαφημιστικές & επιχειρηματικές της δραστηριότητες.


Μια μάλλον βιαστική κίνηση της 100% «πλαστικής» Κylie Jenner (η οποία έγινε γνωστή λόγω του ριάλιτι που πρωταγωνιστεί η οικογένεια της μετά την ταινία πορνό της Κιμ Καρντάσιαν) που δεν υπολόγισε την συνονόματη της & πριγκίπισσα της ποπ, Kylie Minogue!

Η Minogue ισχυρίστηκε ότι μία τέτοια κίνηση από την Jenner θα μπορούσε να της δημιουργήσει προβλήματα, μπερδεύοντας το αγοραστικό κοινό της γιατί εκτός από τους δίσκους κυκλοφορούν και προϊόντα (όπως αρώματα & κοσμήματα) με το όνομα της.

Κατοχύρωσε το όνομα της το 1996, με την επίσημη ιστοσελίδα της, www.kylie.com και έχει ήδη κατοχυρωμένα τα «Kylie Minogue darling», «Lucky – the Kylie Minogue musical» και «Kylie Minogue» ως trademarks.

Σκέψου τους καλλιτέχνες που γνωρίζουμε με το μικρο τους όνομα όπως τη Madonna, τη Beyonce, την Adele, τον Elvis, τον Usher, τον Prince, τη Sia και την Kylie. Είναι δυνατόν να υπάρχει και δεύτερη διασημότητα με το ίδιο όνομα ως ''σήμα κατατεθέν''; Είναι τουλάχιστον ανόητο. 
Η Minogue έχει γίνει γνωστή ως «Kylie» πολύ πριν την γέννηση της Jenner.


Η βραβευμένη με Grammy Αυστραλή ποπ τραγουδίστρια, στιχουργός & ηθοποιός, βρίσκεται στη μουσική βιομηχανία από το 1979, έχει κυκλοφορήσει 13 δίσκους με πωλήσεις άνω των 80 εκατομμυρίων αντιτύπων. Πριν το τέλος του 1988, άφησε τη σειρά «Neighbours» για να αφοσιωθεί πλήρως στη μουσική της καριέρα. 


Η εταιρία KDB, με έδρα τη Μελβούρνη, που εκπροσωπεί την Κylie Minogue, κατέθεσε στις 22/2/16 την διαφωνία της στην Υπηρεσία Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι της τραγουδίστριας είχαν αναφέρει στην ανακοίνωση τους πως η Μinogue είναι γνωστή παγκοσμίως με το μικρό της όνομα από το ξεκίνημα της καριέρας της και όταν η Κylie έπασχε από καρκίνο του στήθους είχε δηλώσει δημόσια την ασθένειά της καλώντας τις γυναίκες να υποβάλλονται σε εξετάσεις. 

Συνέχισαν λέγοντας πως: «Η δεσποινίς Τζένερ είναι μια δεύτερης σειράς προσωπικότητα η οποία συμμετέχει στην ριάλιτι τηλεοπτική σειρά «Keeping Up With the Kardashians» ως βοηθητικός χαρακτήρας στο πλευρό των ετεροθαλών αδελφών της Κιμ, Κλόε και Κόρτνει». 


Σε άλλη παράγραφο ανέφεραν: «H δεσποινίς Τζένερ είναι ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου η επιδειξιομανία μέσω των φωτογραφιών της και οι αμφιλεγόμενες θέσεις έχουν αποτελέσει αντικείμενο κριτικής από π.χ., τα δικαιώματα των αναπήρων και της Αφρικό-Αμερικανικές κοινότητες.»

Διάβασε ολόκληρη την ανακοίνωση της «KDB» ΕΔΩ  


Και το θέμα δεν τελειώνει εδώ, η γεμάτη από σιλικόνη, κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ κλπ, Jenner υπέβαλε και δεύτερη αίτηση εμπορικού σήματος «Kylie», στις 23 Φεβρουαρίου 2016 (μία ημέρα δηλαδή μετά την αντίθεσή της Minogue), αυτή τη φορά για υπηρεσίες που σχετίζονται με την ψυχαγωγία.

Η Kylie έδωσε τότε τη δική της απάντηση γράφοντας στο Twitter: « Γειά σας. Το όνομα μου είναι ΚYLIE, #lightyears», αναφερόμενη σε στίχο του hit της «Light Years» που κυκλοφόρησε το 2000.




Η Minogue δικαιώθηκε πριν λίγες ημέρες από τη Υπηρεσία Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, με τους δικηγόρους της Jenner να έχουν ασκήσει έφεση όπως γράφτηκε.

Αυτή είναι η δεύτερη μάχη που χάνει η ριάλιτι σταρ. Τον Νοέμβριο του 2015, οι δικηγόροι της προσπάθησαν να κατοχυρώσουν ως σήμα κατατεθέν το όνομα "Kylie Jenner" για έναν μακρύ κατάλογο ειδών ένδυσης και αξεσουάρ. Αλλά το αίτημα τους απορρίφθηκε τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Η Kylie Jenner μπορεί να έχει εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής, όμως αυτό δεν την κάνει την πιο διάσημη Kylie στον κόσμο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube