20 ΧΡΟΝΙΑ «MY HEART WILL GO ON»: 14 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ


ίκοσι χρόνια πριν όλος ο πλανήτης μιλούσε για την πιο ακριβή ταινία που είχε γυριστεί ποτέ, όλοι έκλαιγαν φεύγοντας από τους κινηματογράφους, τα παιδιά έκαναν συλλογή με αυτοκόλλητα & αφίσες του Leonardo DiCaprio της Kate Winslet και ακουγόταν παντού το «My Heart Will Go On». Ήταν η χρονιά του «Tιτανικού» & της Celine Dion.
Όχι, όχι δεν δάκρυσα, ένα σκουπιδάκι μπήκε στο μάτι μου...

Φέτος η Celine θα ερμηνεύσει στα Μουσικά Βραβεία Billboard 2017 το λατρεμένο κομμάτι λόγω της 20ης επετείου από την κυκλοφορία του και κάτι μου λέει ότι θα (ξανα)κλάψουν οι πάντες.

Μπορεί να γνωρίζεις τους στίχους, πόσο καλά όμως ξέρεις όσα έχουν να κάνουν με την ιστορία του «My Heart Will Go On» ; 




1) Συνθέτης του είναι ο James Horner, τους στίχους έγραψε ο Will Jennings, σε παραγωγή των Walter Afanasieff & Simon Franglen. 

2)Είναι ένα από τα σινγκλς με πωλήσεις άνω των 15.000.000 αντίτυπων!

3) Όπως αναφέρει στην βιογραφία του «Hitmaker: The Man and His Music» ο Tommy Mottola(πρώην διευθυντής της Sony/Columbia), η Celine Dion ηχογράφησε το τραγούδι μόνο μια φορά, αυτή δηλαδή που κυκλοφόρησε και γνωρίζουμε όλοι.

4) H Celine δεν ήθελε να το ερμηνεύσει αρχικά γιατί δεν την ενθουσίασε. Ο μάνατζερ και σύζυγος της, René Angélil ήταν εκείνος που την έπεισε να τραγουδήσει ως demo(κάτι που είχε σταματήσει να κάνει, αφού ήταν ήδη μεγάλο όνομα), ώστε να δοθεί σε άλλον καλλιτέχνη στη συνέχεια.

5) Η εκδοχή που ακούγεται στους τίτλους τέλους της ταινίας, είναι αυτή που υπάρχει στο σάουντρακ. 

6) Η βερσιόν του σάουντρακ έχει μεγαλύτερη διάρκεια και διαφορετική ενορχήστρωση από εκείνη που υπάρχει στον δίσκο της Dion ''Lets talk about love'', στο σάουντρακ έχει διάρκεια 5:11 & η εκδοχή του σίνγκλ 4:40.




7) Το "My Heart Will Go On" κέρδισε Όσκαρ(1998) για το ''Τραγούδι της Χρονιάς'', τέσσερα Grammys(1999) για την ''Hχογράφηση της Χρονιάς'', την ''Καλύτερη Ποπ Ερμηνεία",το ''Τραγούδι της Χρονιάς'' και το ''Καλύτερο Τραγούδι σε Ταινία''. Ανάμεσα στα βραβεία που κέρδισε είναι η Χρυσή Σφαίρα(1998) για το ''Τραγούδι της Χρονιάς'' και το Billboard Music Award(1998) για το ''Soundtrack Single'' της χρονιάς. 


8) Το τραγούδι ήταν ένας ακόμη τρόπος ώστε να διαφημιστεί η πολυδάπανη ταινία.



9) Ο σκηνοθέτης James Cameron δεν ήθελε στην αρχή να υπάρχει τραγούδι στο σάουντρακ. Το "My Heart Will Go On"  ήταν μια ιδέα του  δημιουργού του κομματιού, ο James Horner.
Ο Cameron δεν γνώριζε τίποτα για το τραγούδι, μέχρι που το είπε ο Horner και άλλαξε γνώμη όταν άκουσε την ηχογράφηση της Celine. Tα υπόλοιπα είναι ιστορία.

10) Όσοι βρισκόταν στο στούντιο και την άκουσαν να το ερμηνεύει, ανατρίχιασαν και κατάλαβαν αμέσως ότι θα μείνει κλασικό. 



11)Το κομμάτι εκτόξευσε την καριέρα της την ήδη επιτυχημένη καριέρα της Celine και την έκανε ακόμα πιο πλούσια. Όπως είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη  της, λόγω της τεράστιας επιτυχίας άφησε λίγο πίσω τότε της ώστε να γίνει μητέρα.Tέσσερα χρόνια μετά τον Τιτανικό έγινε για πρώτη φορά μαμά. 

12) Το «My Heart Will Go On» ήταν το πιο επιτυχημένο σινγκλ της χρονιάς, με το «Βelieve» της Cher να βρίσκεται στην 2η θέση & το «I Don't Want to Miss a Thing» των Aerosmith στην 3η θέση!

13) Είναι αδύνατον να ακούσεις το κομμάτι χωρίς το τραγουδήσεις! Ναι, είναι γεγονός. Δοκίμασε να το κάνεις... σε προκαλώ. 

14) Το διαμαντένιο περιδέραιο της ταινίας με την μπλε καρδιά, γνωστό και ως «Heart of the Ocean» δεν ήταν και τόσο διαμαντένιο, αλλά από ζιρκόνιο και το κόστος του υπολογιζόταν στα 10.000$. Το αυθεντικό κομμάτι που χρησιμοποιήθηκε στο φιλμ ανήκει ακόμα στην  Twentieth Century Fox.
Η επιτυχία της ταινίας ήταν τόσο μεγάλη που δημιουργήθηκαν πολλά αντίστοιχα μπλε διαμαντένιο κολιέ. Υπάρχουν δύο εντυπωσιακές περιπτώσεις που αξίζει να αναφερθούν. Στην πρώτη δωρήθηκε σε φιλανθρωπική δημοπρασία της Sotheby's ένα ζαφείρι 171 καρατίων σε σχήμα καρδιάς που πλαισιώνεται από 103 διαμάντια σε κολιέ από πλατίνα. Πωλήθηκε για 2.200.000 δολάρια σε έναν άγνωστο συλλέκτη. Η Celine Dion φόρεσε το πανέμορφο κομμάτι στην τελετή των Βραβείων Όσκαρ του 1998.

Ο γνωστός κοσμηματοπωλής Χάρι Ουίνστον (γνωστός για την κατοχή του Hope Diamond, και πολλών άλλων διάσημων διαμαντιών) έκανε τη δική του εκδοχή της ''καρδιάς του ωκεανού'' χρησιμοποιώντας ένα πραγματικό μπλε διαμάντι (15 καρατιών)! Αυτό το κομμάτι αξίζει 10 φορές περισσότερο από το προηγούμενο παράδειγμα αξίας 20.000.000 δολαρίων. Φορέθηκε επίσης στα Βραβεία Όσκαρ 1998 από την Gloria Stuart, την ηθοποιό που παίζει την γερασμένη έκδοση της Rose.



Δείτε ακόμη: MY HEART WILL GO ON: Η ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ CÉLINE DION ΣΤΑ BBMA 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube