NICOLE KIDMAN: 20 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥ HOLLYWOOD



Nicole Mary Kidman γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1967 στη Χονολουλού της Χαβάης, το διάστημα που οι Αυστραλοί γονείς της ζούσαν προσωρινά στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. 


Ο πατέρας της ήταν ο Antony Kidman (1938-2014), βιοχημικός, κλινικός ψυχολόγος και συγγραφέας, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή στη Σιγκαπούρη, σε ηλικία 75 ετών. Η μητέρα της, η Janelle Ann, είναι  νοσηλεύτρια. Η Kidman έχει και καταγωγή από Ιρλανδία, Σκωτία και Αγγλία. 
Mετά από αρκετές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές. η Κίντμαν έκανε το ντεμπούτο της στο ριμέικ του φιλμ ''Bush Christmas'' το 1983, όμως η μεγάλος ρόλος ήρθε το 1989, με το θρίλερ ''Κρουαζιέρα στην Άκρη του Τρόμου''.


Έκτοτε, η καριέρα της ηθοποιού είχε σταδιακή άνοδο. Η ερμηνεία της στην ταινία ''Έτοιμη για Όλα (To Die For, 1995)'' επιβραβεύτηκε με την πρώτη της ''Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ''.

Το 1999 πρωταγωνίστησε μαζί με τον τότε σύζυγό της Τομ Κρουζ, στην τελευταία ταινία του Στάνλει Κιούμπρικ, Μάτια Ερμητικά Κλειστά (Eyes Wide Shut, 1999), ενώ το 2002 απέσπασε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, ερμηνεύοντας την Σατίν, μια χορεύτρια στο γνωστό παριζιάνικο καμπαρέ Moulin Rouge, στο καταπληκτικό μιούζικαλ με τον ομώνυμο τίτλο. 


Το 2003 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία ''Οι Ώρες (2002)'' για την ερμηνεία της ως Βιρτζίνια Γουλφ. Τον ίδιο χρόνο, η Κίντμαν απέσπασε το Αστέρι της στην Οδό της Δόξας στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια. 

Έπειτα συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες όπως τον Άντονι Μιγκέλα, στην ταινία ''Επιστροφή στο Cold Mountain (Cold Mountain, 2003)'' και τον Λαρς Φον Τρίερ στο Dogville (2003). 

Έχει συνεργαστεί με αρκετούς γνωστούς ηθοποιούς όπως με τον υποψήφιο για Όσκαρ Τζουντ Λο, στην ταινία ''Επιστροφή στο Cold Mountain (Cold Mountain, 2003)'', την βραβευμένη με Όσκαρ Μέριλ Στριπ, στην ταινία ''Οι Ώρες (2002)'', τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο ''Moulin Rouge! (2001)'', τον βραβευμένο με Όσκαρ Άντονι Χόπκινς στην ταινία ''Το Ανθρώπινο Στίγμα (Human Stain, 2003)'' και πολλούς άλλους. Το Νοέμβριο του 2008 έπαιξε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη στο πλευρό του πολύ καλού της φίλου Χιου Τζάκμαν, στην ταινία ''Αυστραλία (Australia)''. Με τον Τζάκμαν έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν αλλά πίσω από τις κάμερες με το animation Happy Feet (2006), όπου τραγούδησαν μαζί το Kiss του Πρινς και το Heartbreak Hotel του Έλβις Πρίσλεϋ. 



Το 2001 τραγούδησε με τον τραγουδιστή της ποπ Ρόμπι Γουίλιαμς την διασκευή του τραγουδιού "Something Stupid", που είχε πρωτοτραγουδήσει ο Φρανκ Σινάτρα το 1967. Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία και έφτασε έως και την πρώτη θέση στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου.



Είναι παντρεμένη με τον τραγουδιστή Κιθ Ούρμπαν, με τον οποίο απέκτησε το πρώτο της παιδί (7 Ιουλίου 2008), την Σάντυ Ρόουζ Κίντμαν Ούρμπαν & την Φέιθ Μάργκαρετ Κίντμαν Έρμπαν (28 Δεκεμβρίου 2010). Επίσης, έχει δύο υιοθετημένα παιδιά με τον πρώην σύζυγό της Τομ Κρουζ, την Ιζαμπέλα και τον Κόνορ.






20 Πράγματα που δεν γνωρίζεις για τη Nicole Kidman!



1) Έχει ύψος 1,80μ

2) Ο κόσμος παρατήρησε ότι σπάνια φορούσε ψηλά τακούνια όταν ήταν παντρεμένη με τον Tom Cruise. Όταν ρωτήθηκε για το τι θα έκανε μετά το διαζύγιό της από τον ηθοποιό, απάντησε: "Μπορώ να φοράω τακούνια τώρα".

3) Είναι φίλη με τη Naomi Watts από τότε που πήγαιναν το ίδιο γυμνάσιο. To 1991 συμπρωταγωνίστησαν στο φιλμ ''Flirting''.



4) Μετά το διαζύγιο της δήλωσε: "Η ζωή μου τότε δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εφιάλτης. Όταν χώρισα με τον Τομ, σκέφτηκα ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ξεχάσουν, ότι οι σκηνοθέτες δεν θα μου έδιναν ρόλους".

5) Ο Κιθ Ούρμπαν της ζήτησε να βγουν ραντεβού τέσσερις μήνες μετά την γνωριμία τους.

6) Όταν γεννήθηκε της δόθηκε το Χαβανέζικο όνομα Hokulani. Η έμπνευση για το όνομα αυτό  προέρχεται από έναν ελέφαντα που γεννήθηκε το ίδιο χρονικό διάστημα στο ζωολογικό κήπο της Χονολουλού. Το Hokulani είναι ένα συνηθισμένο όνομα για τα κορίτσια στην Χαβάη και σημαίνει ''Ουράνιο Αστέρι''.



7) Η δεύτερη κόρη της γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα.

8) Είναι η πρώτη ηθοποιός από την Αυστραλία που κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου.

9) Η Τζούλια Ρόμπερτς της ζήτησε προσωπικά να συμπρωταγωνιστήσει στο ''Secret in Their Eyes''.

10) Το φυσικό χρώμα των μαλλιών της είναι κόκκινο και όχι ξανθό.



11) Είναι Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNICEF.

12) Στα 16 άφησε το σχολείο για να φροντίσει την μητέρα της και να ασχοληθεί με την υποκριτική.

13) Τρέμει τις πεταλούδες. Πάσχει από Λεπιδοπτεροφοβία, δεν αντέχει δηλαδή ούτε να τις δει!

14) Έκανε οντισιόν  για την ταινία ''Ghost''(1990). Tελικά όπως θα γνωρίζεις τη Ντέμι Μουρ.



15) Θα πρωταγωνιστούσε στο ''Panic Room'' αλλά λόγω των τραυματισμών της κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του ''Moulin Rouge!'' αντικαταστάθηκε από την Jodie Foster. 
Η φωνή του συζύγου της Jodie Foster που ακούγεται στο φιλμ είναι δική της.


16) Σπούδασε υποκριτική στο Philip Street Theatre του Sydney, εκεί όπου φοίτησε και η Naomi Watts! Παρακολούθησε επίσης μαθήματα στο  ''Australian Theatre for Young People''.



17) Έχει διδαχθεί πολλά πράγματα προκειμένου να είναι τέλεια στους ρόλους της. Έμαθε το πως να πετάξει μαχαίρια για το ρόλο της στο ''Paddington''. Για την ταινία ''Queen of the Desert'' έμαθε να οδηγεί καμήλες. Έμαθε πώς να τραγουδάει σωστά για το ''Moulin Rouge!'', το ''Happy Feet'' και το ''Nine''. Το πιο εντυπωσιακό είναι όταν έμαθε να γράφει με το δεξί της χέρι, παρόλο που είναι αριστερόχειρας. Αυτό έγινε για το ρόλο της ως Virginia Woolf στην ταινία ''The Hours''. 

18) Στις γυμνές σκηνές δεν την ντουμπλάρουν γιατί δεν έχει πρόβλημα με το σώμα της και το γυμνό.

19) Λατρεύει το γράψιμο και στον ελεύθερο χρόνο της γράφει μικρές ιστορίες, τις οποίες θα ήθελε κάποια στιγμή να εκδώσει.



20) Το 2017 πρωταγωνίστησε σε μια από τις καλύτερες σειρές της σεζόν,το ''Big Little Lies''.
Στη σειρά έπαιζε μια κακοποιημένη γυναίκα  (τον σύζυγό της υποδυόταν ο Αλεξάντερ Σκαρσγκαρντ) νοικοκυρά και πρώην δικηγόρο. Όπως αποκάλυψε, οι μώλωπες που είχε στο σώμα της ήταν πραγματικοί και πως είχε πάρει φάρμακα για μην πονάει.

«Πήγα σπίτι μου και πέταξα μια πέτρα σε γυάλινη πόρτα. Προφανώς κρατούσα όλη αυτή την αργή μέσα μου από τα γυρίσματα».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube