Ο JUSTIN TIMBERLAKE ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΣΤΟ SUPER BOWL 2018, ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ JANET JACKSON


36χρονος Justin Timberlake ανακοίνωσε θα τραγουδήσει στις 4 Φεβρουαρίου 2018 στην Μινεσότα, στο ημίχρονο του τελικού του Αμερικανικού ποδοσφαίρου. O δέκα φορές βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής, θα είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες συμμετοχές στο σόου του ''Super Bowl''.
Το Super Bowl είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός των ΗΠΑ, αφού το παρακολουθούν πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Στο συγκεκριμένο σόου έχουν εμφανιστεί τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής όπως: ο Μichael Jackson, η Lady Gaga, οι Coldplay, η Beyonce, η Katy Perry, ο Bruno Mars και φυσικά η Madonna.






Το σκάνδαλο του 2004

Ο Timberlake επιστρέφει δεκατέσσερα χρόνια μετά τη σκανδαλώδη εμφάνιση με την Τζάνετ Τζάκσον. Τη στιγμή που τελείωσε η Τζάνετ το πρώτο μέρος της εμφάνισης της, ανέβηκε στην σκηνή ο Τζάστιν για να ερμηνεύσουν ένα ντουέτο. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού εκείνος έπρεπε να της τραβήξει ένα κομμάτι από το δερμάτινο, ώστε να αποκαλυφθεί το κόκκινο σουτιέν που φορούσε από κάτω. Ο τραγουδιστής υποστήριξε ότι κατά λάθος της τράβηξε και τα δυο με αποτέλεσμα η τραγουδίστρια να μείνει με ακάλυπτο το στήθος της...




Oι Αμερικάνοι θεώρησαν ότι το θέαμα ήταν αυστηρώς ακατάλληλο. Η περίοδος που ακολούθησε για την Τζάκσον ήταν η χειρότερη, με σεξιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις και ραγδαία πτώση της καριέρας της. Το κοινό και τα ΜΜΕ θεώρησαν πως το «στριπτιζ», έγινε εσκεμμένα για να προκαλέσει. Το σκάνδαλο δεν επηρέασε τον Τίμπερλεϊκ και σε μια δημόσια εμφάνιση του όμως, υπερασπίστηκε την τραγουδίστρια, δηλώνοντας ανοιχτά ότι η Αμερική είναι πολύ αυστηρή και ελάχιστα ανεκτική με τις γυναίκες. Όταν συνέβη το γεγονός οι ΗΠΑ διένυαν προεκλογική περίοδο και όπως ισχυρίστηκαν αρκετοί έπρεπε να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από τον πόλεμο του Ιράκ.

Οι δυο καλλιτέχνες αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη και το έκαναν.

Η Τζάνετ Τζάκσον όταν βγήκε για πρώτη φορά να υπερασπιστεί στον εαυτό της, είπε ότι η Αμερική έπρεπε να στρέψει την προσοχή του κόσμου στο εσώρουχο της για να τους αποπροσανατολίσει από τα προβλήματα της κοινωνίας και του έθνους, όπως ήταν ο πόλεμος. «Ήμουν το τέλειο όχημα για να συμβεί αυτό», δήλωσε η τραγουδίστρια. Δεν την καλούσαν σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε απονομές βραβείων, δεν κυκλοφορούσε άλμπουμ και έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο περιθώριο. Την αποκαλούσαν μέχρι και «The Jezebel». Η λέξη αυτή είναι ένας απαξιωτικός χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούσαν οι λευκοί αφέντες για τις σκλάβες που κακοποιούσαν σεξουαλικά. 

Το 2004, η εικόνα της Τζάνετ με το στήθος ακάλυπτο έγινε η πιο πολυσυζητημένη της χρονιάς. Το Record Guiness, την ανακήρυξε ως το πιο πολυσυζητημένο άτομο της χρονιάς αλλά και το πιο αναζητήσιμο άτομο στο internet για το 2004. Το γεγονός αυτό έβλαψε την δημόσια εικόνα της Τζάνετ ανεπανόρθωτα. 

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Damita Jo", το οποίο είχε έντονο το σεξουαλικό στοιχείο. Αν και τα πρώτα τρία σινγκλ του άλμπουμ πέτυχαν σημαντική επιτυχία, το άλμπουμ δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία των προηγούμενων της άλμπουμ, πουλώντας λιγότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Η σχετική αποτυχία του άλμπουμ (συγκριτικά με τα προηγούμενά της) οφείλετε στην ατυχία του Super Bowl, ή οποία ευθύνεται και για την αποτυχία και των επόμενων άλμπουμ της. 

Το 2005 κυκλοφόρησε το άλμπουμ "20 Y.O.", το οποίο επίσης απέτυχε να επαναφέρει την επιτυχία της σε υψηλό επίπεδο. Το πρώτο σίνγκλ, "Call On Me", έφτασε #1 στα r'n'b charts της Αμερικής, οπού παρέμεινε για 7 μη-διαδοχικές εβδομάδες. 
To album πούλησε σχεδόν 6 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και θεωρήθηκε αποτυχία από τους κριτικούς (συγκριτικά με τα προηγούμενα άλμπουμ της).

Το 2008 κυκλοφόρησε το "Discipline" που έφτασε το #1 στην Αμερική, στην Ιαπωνία, στην Αγγλία και σε άλλες χώρες με την βοήθεια του πρώτου σινγκλ, "Feedback" που έγινε #4 στην Αμερική, #2 στην Αγγλία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Ρωσία και στην Πορτογαλία, #1 στην Ελλάδα, στη Ρωσία, στο Καναδά, στη Φινλανδία, στη Νορβηγία και στην Ιαπωνία. Tα τρία επόμενα σινγκλ (Rock Wit U, Luv και Can't B Good) απέτυχαν παταγωδώς στην Αμερική (#78,#69 και #92) αν και τα πήγαν καλύτερα στην Ευρώπη και στην Ασία. Έτσι, λοιπόν, παρ´όλη την μεγάλη επιτυχία του Feedback το άλμπουμ εξαφανίστηκε σχετικά γρήγορα από τα charts και πούλησε μόνο 3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Χρειάστηκε μια δεκαετία περίπου για να ανακάμψει η καριέρα της. Το 2015 με την κυκλοφορία του άλμπουμ ''Unbreakable'' το οποίο πήγε στην πρώτη θέση των πωλήσεων στις ΗΠΑ και παρέμεινε στην κορυφή του Billboard για μεγάλο διάστημα, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Η Αμερική τα ξέχασε όλα και την αγκάλιασε ξανά. 

Το αν θα την δούμε ξανά στο Super Bowl μάλλον είναι απίθανο να συμβεί. Το 2014, όταν κάποιος από το TMZ ρώτησε τον εκπρόσωπο του NFL για το ποιον θα ήθελε για το επόμενο σόου, εκείνος απάντησε: «Όλα είναι πιθανά, έχουμε αποκλείσει μόνο την Janet Jackson.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube