Η CELINE DION ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ RENE ANGELIL


αζί με χιλιάδες θαυμαστές, φίλους και συγγενείς, η Σελίν Ντιόν είπε το τελευταίο αντίο στον μέντορα, τον μάνατζερ, τον φίλο, το σύζυγο και πατέρα των τριών παιδιών τους, Ρενέ Αντζελίλ.
Στις 15:00 το μεσημέρι έγινε η κηδεία του στον ναό Notre-Dame Basilica του Μόντρεαλ, εκεί που παντρεύτηκαν 21 χρόνια πριν.


Η Celine έφτασε κρατώντας τα 5χρονα δίδυμα Nelson & Eddy, με το πρόσωπό της να καλύπτει ένα μαύρο πέπλο. Λίγο πιο πίσω ακολουθούσε ο 14χρονος René-Charles που συνόδευε την 89χρονη γιαγιά του, Therese. 
Την στιγμή που έφθασε στο φέρετρο του συζύγου της, τοποθέτησε μωβ κρίνα.
Ο René-Charles μίλησε πρώτα στα γαλλικά, λέγοντας και στ΄Αγγλικά κάποια λόγια:
«Μπαμπά, σου υπόσχομαι ότι θα είμαστε εδώ όλοι μας ζώντας σύμφωνα με τα δικά σου πρότυπα» είπε ο 14χρονος πριν αποχωρήσει από το βωμό και αγκαλιάσει την μητέρα του. 


Η Καθολική κηδεία περιλάμβανε και την Θεία Κοινωνία με την Ντιόν να την λαμβάνει πρώτη και τον γιο της να ακολουθεί. Αφού κάθισε, χάιδεψε τον René-Charles καθώς η χορωδία τελειώνει τον Γαλλικό Ύμνο. Αργότερα, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν μια ηχογράφηση της τραγουδίστριας να ερμηνεύει το τραγούδι «Love Still Exists» (η αγάπη εξακολουθεί να υπάρχει).
Λίγο πριν την κηδεία μητέρα και γιος κράτησαν σφιχτά ο ένας τον άλλο, καθώς πήγαιναν να υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα.
Σύμφωνα με τοπικό δημοσιογράφο το πλήθος ξεπέρασε εκείνο που είχε μαζευτεί στον ίδιο ναό στον γάμο τους το 1994.



Στο εσωτερικό της εκκλησίας υπήρχε σε κάθε κάθισμα ένα πακέτο χαρτομάντιλα και ένα πρόγραμμα γραμμένο κυρίως στα Γαλλικά.
Ακόμα και τα τραγούδια που ακούγονταν στην τελετή ήταν εκείνα που είχε επιλέξει ο ίδιος.



«Σύμφωνα με την επιθυμία του, όλα τα τραγούδια της Céline επιλέχθηκαν από τον René, το «Trois Heures 20», το «L'Amour existe Encore» και το «All the Way».
Ο Angelil είχε οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια την κηδεία του (όπως τόσα χρόνια έκανε το ίδιο για τα σόου & την μουσική καριέρα της συζύγου του) ένα μήνα πριν πεθάνει μόνο και μόνο για να μην βιώσει η Celine επιπλέον πόνο από αυτή την διαδικασία.



Το πίσω μέρος του προγράμματος διακοσμούσε μια φωτογραφία του ευτυχισμένου ζευγαριού, ενώ υπήρχε και ένα εγκάρδιο γράμμα από τον Stéphane Laporte, τον διευθυντή του σόου της Σελίν στο Λας Βέγκας. «Ο René δεν απαιτεί σεβασμό. Αξίζει κάτι περισσότερο από αυτό, το προσέφερε» έγραψε ο Laporte. «Γιατί ο πιο σεβαστός άνθρωπος του θεάματος είναι αυτός που σέβεται περισσότερο τους άλλους. Η ιδιοφυΐα του είναι να σκέφτεται τα πάντα, να μην ξεχνάει ποτέ κανέναν.»



Ο Laporte μίλησε επίσης για το απίστευτο δεσμό του Angelil με την Celine. «Καμιά αγάπη δεν αξίζει περισσότερο στον κόσμο από αυτή του René για την Céline και της Céline για τον René. Ο αγαπημένος δεν είναι πλέον εδώ. Αλλά η αγάπη του θα υπάρχει για πάντα. Σ' εκείνη. Στα παιδιά του. Σ' ό,τι αυτός ο άνθρωπος αγάπησε. Η αγάπη του είναι παντού.»



Στο τέλος της τελετής, η Celine και τα τρία αγόρια της ακολούθησαν το φέρετρο έξω από την εκκλησία με την τραγουδίστρια να στέλνει στον αγαπημένο ένα τελευταίο φιλί.



Την Πέμπτη η Celine δέχτηκε με γενναιότητα και κουράγιο από τους φίλους, τους θαυμαστές και την οικογένεια τα συλλυπητήρια τους. Η τραγουδίστρια μίλησε στην κάμερα του «ΕΤ» Καναδά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της, λέγοντας ότι αλλά ότι ο Rene θα ήθελε για να συνεχίσουν.Την Καθολική τελετή ανέλαβε ο Αρχιεπίσκοπος του Μόντρεαλ (Christian Lepine).



Δεκατρείς κάμερες κάλυπταν την τελετή απ' όλες τις γωνίες του ναού.
Η κηδεία έγινε δημοσία δαπάνη και μεταδόθηκε ζωντανά από το δίκτυο «Global news».






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube