RENE ANGELIL: O ΠΡΩΤΟΣ & ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ CELINE DION ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ


73χρονος μάνατζερ Rene Angelil, πέθανε μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.
Όπως ανακοινώθηκε από το περιβάλλον της Celine Dion, «o Rene Angelil, σε ηλικία 73 ετών πέθανε σήμερα στο σπίτι του στο Las Vegas, μετά από μία μακρά και θαρραλέα μάχη ενάντια στον καρκίνο. Η οικογένεια ζητά η ιδιωτικότητα της να γίνει σεβαστή αυτές τις ώρες. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αργότερα».


Η Celine και ο Angelil παντρεύτηκαν στις 17 Δεκεμβρίου του 1994, στο ναό Notre Dame Basilica του Montreal, στον Καναδά και μετά από πολλές προσπάθειες απέκτησε τρεις γιους, τον Rene-Charles και τα πέντε ετών δίδυμα Eddy και Nelson. 

Η πρώτη τους συνάντηση έγινε το 1981, όταν η εκείνη ήταν 12 ετών, η μικρότερη από τα 13 αδέλφια της. Η  Celine έστειλε στο R. Angelil ένα ντεμο στο οποίο τραγουδούσε το τραγούδι «Ce n'était qu'un rêve» που είχε γράψει μαζί με τη μητέρα και τον αδερφό της.  
 Ο Angelil λάτρεψε & πίστεψε στην φωνή της τόσο πολύ που έβαλε υποθήκη το σπίτι του για να βοηθήσει την να βγάλει τον πρώτο της δίσκο «La voix du Bon Die» ενώ στην συνέχεια την πήρε μαζί με τη μητέρα της σε μια περιοδεία στον Καναδά, την Ιαπωνία και την Ευρώπη, στην οποία το κοινό γνώρισε την Καναδή τραγουδίστρια. 



O παραγωγός & μάνατζερ, ήταν ήδη δύο φορές χωρισμένος και με τρία παιδιά, όταν ξεκίνησε τη σχέση του με την τραγουδίστρια όταν εκείνη ήταν 19.
Ο  Angelil την είχε ερωτευθεί αρκετά χρόνια πριν το αποκαλύψει, περίμενε όμως να ενηλικιωθεί.
Η αποκάλυψη της πεντάχρονης σχέσης τους  έγινε τους στο κείμενο του booklet του τρίτου προσωπικού Aγγλόφωνου άλμπουμ της «The Colour of My Love» που κυκλοφόρησε το 1993.
Ο γάμος τους έγινε στο Μόντρεαλ και μεταδόθηκε στην τηλεόραση από την Καναδική τηλεόραση.
Οι δυο τους έγιναν ένα τέλειο δίδυμο συνεργατών με πωλήσεις  δίσκων  πάνω  από  250.000.000  αντίτυπα,  αμύθητη περιουσία χωρίς να πάψουν να είναι ερωτευμένοι. 



Ο Angélil γεννήθηκε στο Montreal, του Καναδά, από Σύριο πατέρα και Λιβανέζα μητέρα.
Την δεκαετία του '60 ξεκίνησε ως τραγουδιστής ενός συγκροτήματος (''Les Baronet'')  που είχε δημιούργησε με δυο φίλους του.
Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ασχολήθηκε με την προώθηση καλλιτεχνών μαζί με το φίλο του Guy Cloutier.
Το 1966, παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο, Denyse Duquette, αποκτώντας το 1968, έναν γιο μαζί, τον Patrick. Το 1974 παντρεύτηκε την τραγουδίστρια Manon Kirouac (γνωστή ως Anne Renée στην σκηνή) με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά, τον Jean Pierre (1974) και την  Anne Marie (1977). 
Το 1994, παντρεύτηκε την Celine Dion, με την οποία είχαν 26 χρονιά διάφορα και το 2000 ανανέωσαν τους γαμήλιους όρκους τους σε μια τελετή στο Λας Βέγκας που θύμιζε χίλιες και μια νύχτες.
Το  2001 γεννήθηκε ο πρώτος τους γιος τους René-Charles Dion Angélil. Η Dion απέβαλε το δεύτερο παιδί τους το 2009. 



Το 2010 η Celine έφερε στην ζωή τα δίδυμα. αγόρια  Eddy, ο οποίος ονομάστηκε έτσι προς τιμή του Eddy Marnay, παραγωγού των πέντε πρώτων δίσκων της Dion.
Το δεύτερο αγόρι από τα δίδυμα ονομάστηκε Nelson, λόγω της φιλικής σχέσης του ζευγαριού με τον Nelson Mandela. 
Τ προβλήματα με την υγεία ξεκίνησαν χρόνια πριν.
Το 1992, στα 51 του έπαθε καρδιακή προσβολή, ενώ το 1998 διαγνώσθηκε με καρκίνο στον λάρυγγα που αν και ξεπεράστηκε επανεμφανίστηκε το 2013.



 Για ένα χρόνο έμεινε δίπλα του ακυρώνοντας τις παραστάσεις της στο Λας Βέγκας.
Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Σελίν ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος Angelil ήταν στο τελευταίο στάδιο, και ότι είχε «μήνες για να ζήσει». Ο Angelil πέθανε στις 14 Γενάρη 2016, δύο ημέρες πριν από τα 74α γενέθλιά του. Απέκτησε έξι παιδιά και επτά εγγόνια. 

Πρόσφατα είδα ένα βίντεο από πρόβες της Σελίν για τις παραστάσεις της στο Λας Βέγκας όπου για άλλη μια φορά για τον πρώτο & μοναδικό της έρωτα, τον Rene.
Kάθε φορά στις συναυλίες της αγγίζει την μύτη της θέλοντας να του δείξει ότι τον σκέφτεται και του αφιερώνει το τραγούδι. 
Πριν λίγους μήνες δήλωσε σε συνέντευξη της ότι εκείνος την έπεισε να επιστρέψει φέτος στην σκηνή για την δει για τελευταία φορά να ερμηνεύει τα υπέροχα τραγούδια της.
Τελικά πέθανε όπως εκείνος ήθελε...στην αγκαλιά της!


























































































  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube