STRANGER THINGS: H ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ NETFLIX ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ & ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΣΟΥ ΕΜΜΟΝΗ!

https://happycity-blog.blogspot.gr/2016/07/stranger-things-h-netflix.html


πάντα υπέροχη (και «σκοτεινή») Winona Ryder μετά από κάποιες έκτακτες εμφανίσεις στην μικρή (αλλά και την μεγάλη) οθόνη, επέστρεψε ως πρωταγωνίστρια στην νέα σειρά του Netflix!
H μίνι σειρά sci-fi μυστηρίου 8 ωριαίων επεισοδίων «Stranger Things» είναι τοποθετημένη στο Hawkins της Indiana το 1983 και αφορά το χρονικό της αναζήτησης ενός νεαρού αγοριού, το οποίο εξαφανίζεται κάτω από πολύ ύποπτες συνθήκες. Η έρευνα της μητέρας του, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα ξεδιπλώσει μυστήρια που περιλαμβάνουν απόρρητα κυβερνητικά πειράματα, τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις και ένα πολύ παράξενο μικρό κορίτσι, την...«11».



Το «Stranger Things» θυμίζει κάτι από Steven Spielberg, Stephen King, «The Goonies», «X-Files» & «The Lovely Bones». Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές, με την Winona Ryder να βρίσκεται στα καλύτερα της και τους μικρους πρωταγωνιστές να «κλέβουν» την παράσταση.

Οι ειδικοί σε ταινίες θρίλερ & τρόμου Stephen King και ο Guillermo del Toro ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα και αυτό μετράει, όπως και να το κάνεις.

«STRANGER THINGS is pure fun. A+. Don’t miss it,» έγραψε ο King στο twitter, ενώ ο Del Toro έγραψε: «Stranger Things may be a lot of things: King, Spielberg, 80’s, myself…but what it is, above all, is good!!»

Oι αναφορές στο σινεμά φαντασίας των δεκαετιών του '80 και του '90 είναι πολλές, από τους τίτλους έως τη υπέροχη μουσική επένδυση



Το Metacritic, το Rotten Tomatoes & το IMDB έδωσαν πολύ υψηλες βαθμολογίες (σχεδόν άριστα) κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε σειρά του συγκεκριμένου είδους!
Στο IMDB βρίσκεται στη θέση #20 ως μια από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών!!!

Tα διθυραμβικά σχόλια κοινού & κριτικών έδωσαν ήδη το πράσινο φως για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί από το Netflix.


Σύμφωνα με τον Matt Duffer (ένα από τα δυο αδέλφια που δημιούργησαν τη σειρά) την επόμενη χρονιά θα επικεντρωθούν σε «ανοιχτά» θέματα της πρώτης σεζόν, όπως στο τι συνεβει στον μικρό Will το χρονικό διάστημα που είχε εξαφανιστεί.

Εκτός από την Ράιντερ πρωταγωνιστούν οι: Matthew Modine, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Natalia Dyer, Charlie Heaton.

Δημιουργοί του «Stranger Things» που έκανε πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου είναι οι Ματ και Ρος Ντάφερ («Wayward Pines», «Hidden») ενώ χρέη παραγωγών εκτελούν οι Shawn Levy και Dan Cohen. 

Τα οκτώ επεισόδια είναι λίγα, όμως στην ουσία πρόκειται για μια ταινία χωρισμένη σε οκτώ κεφάλαια, τα οποία και παρακολουθείς χωρίς να βαρεθείς λεπτό.


Όπως γράφεται ήδη σε πολλά sites πιθανότατα η δεύτερη σεζόν θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα του Ιουνίου ή του Ιουλίου του 2017.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube