ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ Η JENNIFER LOPEZ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ «GOOGLE IMAGES»;



Jennifer Lopez στα 47 είναι επιτυχημένη τραγουδίστρια, χορεύτρια (έτσι ξεκίνησε άλλωστε), ηθοποιός, επιχειρηματίας (αρώματα, αξεσουάρ, κλπ), παραγωγός, σχεδιάστρια μόδας  στιχουργός, συνθέτρια & συγγραφέας (έχει γράψει το βιβλίο «True Love»). 
Υπάρχει όμως και κάτι που μπορεί να μην γνωρίζεις για την JLo, σ' εκείνη οφείλεται η δημιουργία του «Google image», της μεγαλύτερης υπηρεσίας αναζήτησης φωτογραφιών στο διαδίκτυο!

Σχεδόν δύο χρόνια πριν σε μια δημοσίευση στην ιστοσελίδα «Project Syndicate», ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας ''Google'', Eric Schmidt, ανέφερε το πώς δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη υπηρεσία της νούμερο ένα μηχανής αναζήτησης.

Όπως ανέφερε ο Schmidt οι συνιδρυτές της εταιρείας, Larry Page & Sergey Brin ξεκίνησαν να ψάχνονται με τις εικόνες. «Άλλωστε ο κόσμος τις προτιμά πολλές φορές περισσότερα από τα απλά κείμενα». 



Όταν στα βραβεία Grammy του 2000, όπου η  Lopez φόρεσε το διάσημο πια πράσινο φόρεμα, τράβηξε την προσοχή όλου του κόσμου. «Εκείνη την εποχή αποτέλεσε την πιο διαδεδομένη αναζήτηση των χρηστών ολόκληρου του πλανήτη. Όμως δεν είχαμε κανέναν σταθερό τρόπο για να δίνουμε στους χρήστες ακριβώς αυτό που αναζητούσαν: την JLO με εκείνο το πράσινο φόρεμα. Τότε γεννήθηκε το Google Image Search», είπε ο Eric Schmidt.

Όταν τον Ιούλιο του 2001 ξεκίνησε επίσημα, το «Google Images» παρείχε πρόσβαση σε 250.000.000 εικόνες, ενώ το 2010 ο αριθμός αυτός έφτασε τα 10 δισεκατομμύρια!

Το διάφανο πράσινο φόρεμα της Donatella Versace, με τα μπαμπού και το βαθύ ντεκολτέ, έχει τη δική του σελίδα στην Wikipedia.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube