Η CELINE DION ΘΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «BEAUTY AND THE BEAST»




νέα live-action ταινία της Disney, «Beauty and the Beast» με την Έμα Γουάτσον, στον ρόλο της Μπελ, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου του 2017. Ας θυμηθούμε όμως λίγα πράγματα για την κλασσική ταινία κινουμένων σχεδίων. Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στις 29 Σεπτεμβρίου 1991, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης ως μη ολοκληρωμένη. Κατόπιν, στο El Capitan Theatre, έγινε η κινηματογραφική της πρεμιέρα ως ολοκληρωμένη πλέον, στις 22 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Η ταινία, στη συνέχεια, έγινε επιτυχημένη στο box-office, με καθαρά έσοδα 425 εκατομμύρια δολάρια, παγκοσμίως, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές.  Το «Beauty and the Beast» ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που είχε υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας,  αν και δεν το έλαβε το συγκεκριμένο Όσκαρ, κέρδισε άλλα δύο: αυτό της «Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής» και αυτό του «Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού», για το κομμάτι «Beauty and the Beast». Από την άλλη κέρδισε «Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Μιούζικαλ ή Κωμωδίας». 
Ο Άσμαν και ο Μένκεν έγραψαν το υπέροχο soundtrack της ταινίας.




Το διάσημο πια κομμάτι των τίτλων, κατά τη διάρκεια της παραγωγής, ήταν αβέβαιο αν και πώς θα χρησιμοποιηθεί. Αρχικά, το τραγούδι είχε κάποιους ροκ προσδιορισμούς, όμως αλλάχτηκε σε μία αργή και ερωτική μπαλάντα. Ο Άσμαν και ο Μένκεν, ζήτησαν από την Άντζελα Λάνσμπερι να ερμηνεύσει το κομμάτι, όμως εκείνη αρνήθηκε, πιστεύοντας ότι η φωνή της δεν ήταν κατάλληλη για τη μελωδία. Όταν αυτή εξέφρασε τους δισταγμούς της, τότε Ο Μένκεν και ο Άσμαν της ζήτησαν να το δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά, όπως εκείνη θέλει. Η ερμηνεία της συγκίνησε τους παρευρισκόντες στο στούντιο, και με μία μόνο δοκιμή, το ερμήνευσε πάρα πολύ καλά.


Η ποπ έκδοση του «Beauty and the Beast», ερμηνεύθηκε από την Céline Dion και τον Peabo Bryson, η οποία κυκλοφόρησε ως διαφημιστικό single από το soundtrack της ταινίας, και υποστηριζόμενο από video clip. Η εν λόγω έκδοση έγινε μεγάλη επιτυχία και έγινε παγκόσμιο χιτ, το οποίο εισήλθε σε πολλά charts ανά τον κόσμο. Το τραγούδι αυτό, έγινε το δεύτερο της Ντιόν που βρέθηκε στη δεκάδα των αμερικανικών Billboard Hot 100, καθώς έφτασε έως το νούμερο 9. Στο Billboard Hot Adult Contemporary έφτασε στο νούμερο 3. Στον Καναδά έφτασε στο νούμερο 2. Εκτός Βορείου Αμερικής, το κομμάτι βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα της Νέας Ζηλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ στην πρώτη εικοσάδα έφτασα στην Αυστραλία, στην Ολλανδία και στην Ιρλανδία. Το τραγούδι πούλησε πάνω από ένα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.



H συγκεκριμένη έκδοση υπήρξε υποψήφια για «Record of the Year» και «Song of the Year» στα Grammy, ενώ τελικά κέρδισε το βραβείο «Best Pop Duo/Group Vocal Performance».




Τι γίνεται όμως με το σάουντρακ του 2017; 

To «Beauty And The Beast» αυτή τη φορά θα το ερμηνεύσει η Ariana Grande με τον John Legend.
Όσο για τη Σελίν έκανε την έκπληξη χθες όπου και ανακοίνωσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα ηχογραφήσει και αυτή ένα τραγούδι, το "How Does a Moment Last Forever".

Την μουσική της αισθηματικής μπαλάντας έχει γράψει ο 8 φορές βραβευμένος με Όσκαρ Alan Menken και τους στίχους ο Tim Rice.  

«Το ότι ήμουν μέρος του αρχικού ''Beauty And The Beast'' ήταν μια μαγική εμπειρία στη ζωή μου. Και είναι πραγματικά τιμητικό να είμαι ένα μέρος αυτής της ταινίας και πάλι» αναφέρει η Ντιόν στο δελτίο τύπου.

«Η Celine ήταν η ομόφωνη επιλογή των κινηματογραφιστών και του στούντιο για να ερμηνεύσει αυτό το τραγούδι,» δήλωσε ο Mitchell Leib, Πρόεδρος της Μουσικής για την Walt Disney Studios Motion Pictures
Production. «Και όλοι όσοι ασχολούνται με την ταινία είναι ενθουσιασμένοι που συμφώνησε να είναι μέρος αυτής της νέας live-action ταινίας,» πρόσθεσε.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube