BIG LITTLE LIES: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ


ι βραβευμένες με Όσκαρ Ρις Γουίδερσπουν και Νικόλ Κίντμαν ένωσαν τις δυνάμεις τους, απέκτησαν τα δικαιώματα για την τηλεοπτική μεταφορά του best seller της Αυστραλέζας Λιάν Μοριάρτι, «Big Little Lies»(2014) και μας χάρισαν μια από τις καλύτερες σειρές της σεζόν.
Το «Big Little Lies» ασχολείται με θέματα που απασχολούν την κοινωνία όπως τα ψέματα, η ενδοοικογενειακή βια, η αγάπη, το μίσος, τα προβλήματα της εφηβείας, ο βιασμός, οι μονογονεϊκή οικογένεια, ο ρατσισμός, ο τραμπουκισμός, η αληθινή φιλία, η εμπιστοσύνη, η ζήλεια.



Η μίνι σειρά των επτά ωριαίων(σχεδόν) επεισοδίων του HBO είναι μια από τις καλύτερες που προβλήθηκαν φέτος. Την παραγωγή ανέλαβε ο Ντέιβιντ Ε. Κέλι («Ally MacBeal» & «Boston Legal») και τη σκηνοθεσία ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ (Dallas Buyers Club), που συνεργάστηκε με την Γουίδερσπουν στο εξαιρετικό φιλμ «Wild». 
Η Κίντμαν το 2012 συνεργάστηκε με το HBO για την τηλεοπτική ταινία «Hemingway & Gellhorn». 

Αρχικά υπήρχε η ιδέα να γυριστεί για την μεγάλη οθόνη, όμως οι δυο σταρ αποφάσισαν να προβληθεί στην tv.

 
Σύμφωνα με την υπόθεση παρακολουθούμε τις ζωές τριών μητέρων, που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο.

Της αστείας Μάντλιν (Γουίδερσπουν), της πανέμορφης Σελέστ (Κίντμαν) και της νέας στην πόλη Τζέιν (Γούντλεϊ) που μεγαλώνει μόνη τον γιο της και θα επηρεάσει την ζωή των άλλων δυο γυναικών.
Κατά τη διάρκεια μιας καταστροφικής συνάντησης γονέων, οι τρεις γυναίκες εμπλέκονται σ’ ένα φόνο.
Άραγε ποιος θα πεθάνει και γιατί;
Αυτό θα το μάθεις λίγο πριν το τέλος του τελευταίου συγκλονιστικού επεισοδίου.
Αυτό το φινάλε...έχε χάρη που δεν μπορώ να το προδώσω.
Είναι πάντως από τα πιο ''δυνατά'' που έχεις δει και να ξέρεις ότι θα πάρεις όλες τις απαντήσεις που θα σε βασανίζουν από το πρώτο επεισόδιο. 

Εγώ για λίγα δευτερόλεπτα έμεινα άφωνος, γιατί μπορεί να υποψιαζόμουν για το τι θα συμβεί, όχι όμως και για τον τρόπο που συνέβη.



Το ''Βig Little Lies'' είναι μια σειρά με κεντρικές ηρωίδες γυναίκες, όμως οι άντρες δίπλα τους δεν έχουν διακοσμητικό ρόλο, κάθε άλλο.

Οι ζωές των ηρώων δεν τόσο ειδυλλιακές όσο δείχνουν, αλλά γεμάτες ένοχα μυστικά και ψέματα. 

Να ξέρεις πως η νέμεση θα έρθει και μάλιστα από εκεί που δεν θα το περιμένεις! Να το θυμάσαι αυτό.



Το τελευταίο επεισόδιο το είδαν 1.860.000 τηλεθεατές, καταφέρνοντας να διπλασιάσει σχεδόν τα ποσοστά τηλεθέασης!  

Όλοι οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί όμως η ερμηνεία της Κίντμαν είναι μια από τις καλύτερες της καριέρας της και σίγουρα θα της χαρίσει μια υποψηφιότητα για EMMY.




Έκπληξη είναι και ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ που υποδύεται τον σύζυγο της Νικόλ Κίντμαν, 

αποδεικνύοντας το πόσο καλός ηθοποιός είναι.



Αν και οι πρωταγωνιστές δεν θα είχαν πρόβλημα για μια δεύτερη σεζόν, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί όπως εξήγησε ο παραγωγός και ο σεναριογράφος, άλλωστε δεν υπάρχει λόγος και έχουν απόλυτο δίκιο γιατί τελειώνει όπως ακριβώς πρέπει.



Πρωτανωνιστούν: Nicole Kidman (Celeste Wright), Reese Witherspoon (Madeline Martha Mackenzie), Alexander Skarsgård (Perry Wright), James Tupper (Nathan), Kathryn Newton (Abigail Mackenzie), Shailene Woodley (Jane Chapman), Laura Dern (Renata Klein), Adam Scott (Ed Mackenzie), Zoë Kravitz (Bonnie Carlson), Iain Armitage (Ziggy Chapman), Kathreen Khavari (Samantha).

To τραγούδι των τίτλων(που σίγουρα θα σου αρέσει) είναι το ''Cold Little Heart'' του Michael Kiwanuka. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube