''BIG LITTLE LIES'': H ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ HBO ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


H πρώτη σεζόν των επτά επεισοδίων της σειράς ''Big Little Lies'' (HBO), δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τον David E. Kelley και  βασίστηκε στο μυθιστόρημα της Liane Moriarty ενώ γυρίσματα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016 και έκανε πρεμιέρα στις 19 Φεβρουαρίου του 2017.


Οι βραβευμένες με Όσκαρ Ρις Γουίδερσπουν και Νικόλ Κίντμαν ένωσαν τις δυνάμεις τους, απέκτησαν τα δικαιώματα για την τηλεοπτική μεταφορά του best seller της Αυστραλέζας Λιάν Μοριάρτι, «Big Little Lies»(2014) και μας χάρισαν μια από τις καλύτερες σειρές της σεζόν.

Το ''Big Little Lies'' διηγείται την ιστορία πέντε εύπορων γυναικών στην πλειοψηφία τους, οι οποίες ζουν στο Μόντερεϊ της Καλιφόρνιας. Πίσω από την λαμπερή και φαινομενικά τέλεια ζωή τους κρύβονται πολλά μυστικά ζήλιες, ενδοοικογενειακή βια, μίσος, βιασμοί, ρατσισμός, τραμπουκισμός και ένας...φόνος. Α, ξέχασα και ένα απίστευτο (απίστευτο) soundtrack!



Δεν κέρδισε μόνο τους τηλεθεατές αλλά και τους κριτικούς ενώ προτάθηκε για 16 βραβεία Emmy κερδίζοντας τα 8, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Μίνι Σειράς και της Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Ζαν-Μαρκ Βαλέ. Οι ηθοποιοί Nicole Kidman, Alexander Skarsgård και Laura Dern κέρδισαν βραβεία ερμηνείας ενώ ο συγγραφέας David E. Kelley και οι ηθοποιοί Reese Witherspoon και Shailene Woodley έλαβαν υποψηφιότητες για τη δουλειά τους.

Η σειρά έχει λάβει πολύ θετικές κριτικές από κριτικούς τηλεόρασης. Στην ιστοσελίδα Rotten Tomatoes έλαβε βαθμολογία 92%, με βάση 81 σχόλια με μέση βαθμολογία 7,69/10. Ο ιστότοπος αναφέρει, "Αστεία και άκρως εθιστική. Το Μυστικά και Ψέματα είναι μια ανατρεπτική, συναρπαστική, διαφωτιστική βόλτα που οδηγούμενη από ένα εξαιρετικό καστ."Το Metacritic ανέφερε αποτέλεσμα από 75 στους 100, με βάση 42 κριτικούς, με την ένδειξη "γενικά ευνοϊκές κριτικές".




Η Λίαν Μοριάρτι (η συγγραφέας του βιβλίου πάνω στο οποίο βασίστηκε η σειρά) διαφωνούσε με την ιδέα ενός δεύτερου κύκλου όπως οι παραγωγοί της σειράς, ανάμεσα στους οποίους και η Ριζ Γουίδερσπουν. Σε συνέντευξή που είχε δώσει στη Sydney Morning Herald, η συγγραφέας αποκάλυψε ότι οι παραγωγοί της ζήτησαν να καταθέσει ιδέες για το πώς θα μπορούσε να συνεχιστεί η ιστορία. «Οχι, δε θα έγραφα ένα δεύτερο βιβλίο, αλλά σίγουρα θα μπορούσα να συνεχίσω τις ιστορίες τους, να εξετάσω τις ηρωίδες λίγο πιο βαθιά. Αρχικά, το προφανές, είναι ότι μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα την Μπόνι (Zόι Κράβιτς) κι επίσης ποιο είναι το επόμενο κεφάλαιο για τη Σελέστ (Νικόλ Κίντμαν). Πώς θα συνεχίσει τη ζωή της αυτή η γυναίκα, είναι το πιο ηχηρό ερώτημα και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι. Τι κάνεις μετά, όταν για χρόνια ήσουν σε μία τέτοια σχέση κακοποίησης, πώς νιώθεις; Επίσης, μην ξεχνάμε ότι μπορεί να απαλλάχτηκε αλλά ταυτόχρονα πενθεί. Πενθεί για το τέλος της σχέσης της και είναι κι αυτό ενδιαφέρον...» είπε η Μοριάρτι.




Το τηλεοπτικό δίκτυο HBO αποφάσισε και ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει την παραγωγή του δεύτερου κύκλου, τον οποίο θα σκηνοθετήσει η Άντρεα Άρνολντ, η οποία βραβεύθηκε με Όσκαρ το 2005 (για την μικρού μήκους ταινία της ''Wasp'') με τους βασικούς χαρακτήρες να επιστρέφουν στους ρόλους τους.

Το ΗΒΟ στην ανακοίνωση αναφέρει πως και αυτή η σεζόν θα αποτελείται από εφτά επεισόδια, αλλά δεν ανέφερε την ημερομηνία κυκλοφορίας της. Κατά πάσα πιθανότητα θα την δούμε το 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook Twitter YouTube